29 دی 1403
logo

دانشگاه علوم پزشکی تهران

مرکز تحقیقات جراحی های فک و صورت

  • تاریخ انتشار : 1402/11/01 - 10:35
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 14
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

بررسی و مقایسه آزمایشگاهی میزان توکسیسیتی بافتی ناشی از مینی پلیت های رایج در جراحی های جمجمه و فک و صورت

خلاصه ضرورت اجرای طرح


در حیطه جراحی های کرانیوماگزیلوفیشیال، بحث انتخاب برند و جنس مینی پلیت ها با توجه به تبلیغات گسترده و قیمت های وسیع الطیفی که وجود دارد. بررسی میزان توکسیسیتی بافتی (سمیت حاصل از یک ماده خاص در تعامل با بافت زنده) احتمالی که هر کدام می توانند ایجاد کنند و مقایسه آنها و ارزیابی هزینه-اثربخشی مارک های مختلف مینی پلیت های جراحی، بسیار می تواند در جهت کاهش هزینه های گزاف محتمل بر بیماران و تعیین یک یا چند برند و جنس ایده آل به منظور استفاده در اعمال جراحی، راهگشا باشد. مطالعات آزمایشگاهی در زمینه سازگاری نسجی، واکنش های بیولوژیک مواد را وقتی در داخل یا روی نسج قرار داده می شوند بازسازی می کنند. آزمایش های کشت سلولی, روش های سهل, قابل کنترل و تکرارپذیری را برای ارزیابی های اولیه پاسخ های بیولوژیک فراهم می سازند؛ البته این آزمایش ها عمدتا سیتو توکسیسیتی مواد مورد آزمایش را ارزیابی می کنند, در عین حال ممکن است جهت تشخیص اثرات پاتوژنیسیتی برخی مواد نیز مفید باشند. (۷)
تحقیقات و مقالات انجام شده و موجود در حرفه دندانپزشکی، عمدتا به بررسی توکسیسیتی بافتی ناشی از فلزات و دیگر مواد استفاده شده در دستگاههای ارتودنسی پرداخته اند. (۱۰-۸) و به نظر می آید که جای تحقیق و مطالعه بر روی میزان توکسیسیتی بافتی ناشی از مینی پلیت های جراحی بسیار خالی بوده و لذا برآن شدیم که به بررسی این مهم بپردازیم.

هدف ما در این رساله، ارائه تصویری روشن از میزان سمیت سلولی چند مینی پلیت رایج در جراحی های کرانیوماگزیلوفیشیال، بر اساس دو نوع تست معتبر آزمایشگاهی به نام های MTT assay (mitochondrial coloring of living cell) (۱۴-۱۱, ۵) و Annexin V/PI binding assay(۱۲,۱۳,۱۴) بوسیله فلوسیتومتری در محیط کشت فیبروبلاست های انسانی است.
  • گروه خبری : کارشناس طرح ها,طرح های پژوهشی
  • کد خبر : 257147
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه