04 آذر 1403
EN
logo

دانشگاه علوم پزشکی تهران

مرکز تحقیقات جراحی های فک و صورت

  • تاریخ انتشار : 1402/11/04 - 10:47
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 12
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

مقایسه اثرات دو طول موج 660nm و810nm لیزر کم توان دایود بر تکثیر و تهاجم سلولهای اسکواموس سل کارسینومای دهان در محیط کشت سلولی

خلاصه ضرورت اجرای طرح


SCC شایع ترین بدخیمی حفره دهان است که در افراد بالای ۴۰ سال شیوع بیشتری دارد. اتیولوژی آن هنوز ناشناخته است ولی فاکتورهای مستعد کننده آن می تواند الکل ، سیگار ، ویروس ها و آلاینده های صنعتی باشد. مراحل اولیه این کانسر با جراحی و پرتودرمانی درمان می شود. درحالیکه تومورهای پیشرفته تر با درمان های ترکیبی از قبیل شیمی درمانی، رادیوتراپی یا کمورادیوتراپی مداوا می شوند. یکی از عوارض نسبتاً شایع در بیماران با کانسرهای سر و گردن که تحت شیمی درمانی یا پرتودرمانی یا ترکیبی از این دو قرار می گیرند موکوزیت می باشد. موکوزیت می تواند سبب درد شدید، سختی بلع و غذا خوردن، افزایش هزینه های درمان و در موارد شدید سبب قطع یا تغییر درمان اصلی می گردد. از این رو درمان موکوزیت حائز اهمیت است و تاکنون درمان های متعددی پیشنهاد شده است، که می توان از بین آنها به دهانشویه کلروهگزیدین، بی حس کننده های موضعی، استروئیدهای موضعی و.... اشاره کرد.
با توجه به گسترش استفاده از لیزرهای کم توان در حوزه های پزشکی و دندانپزشکی در سالهای اخیر، این لیزرها در درمان موکوزیت نیز پیشنهاد شده و به کار می رود. گزارش شده است که لیزر باعث کاهش شدت و مدت درد، کاهش دوره و میزان بروز موکوزیت دهانی زخمی می شود.مکانیسم عمل لیزر که منجر به تسریع healing زخم می شود شامل افزایش پرولیفراسیون سلولی، افزایش تولید ATP و افزایش سنتز DNA ، RNA و پروتئین می باشد. در بیماران مبتلا به کانسرهای سر و گردن، سلولهای تومورال نیز ممکن است در فیلد تحت تابش لیزر کم توان قرار داشته باشند لذا در استفاده از هر گونه درمان برای مراقبتهای حمایتی کانسر توجه به این نکته ضروری است که مداخله استفاده شده برای بهبودآسیب بافت های نرمال به دنبال درمان کانسر، هیچ تاثیری در بدتر شدن و یا رشد موضعی یا تهاجم تومور اولیه نداشته باشد. امروزه شواهدی وجود دارد که نشان داده است که لیزرهای کم توان اثرات مشابهی بر روی سلول های نئوپلاستیک و غیر نئوپلاستیک داردو می تواند باعث پرولیفراسیون سلول های تومورال نیز گردد. از طرفی گزارشاتی نیز وجود دارد که بیان می کند که لیزرهای کم توان اثر مهاری بر روی سلولهای سرطان دهان، ملانوم و... دارد. لذا این اختلاف نظر در مورد استفاده از low level laser ها در درمان موکوزیت همچنان وجود دارد. برای بررسی و فهم بیشتر اثرات لیزر های کم توان بر روی سلول های سرطان دهان و این که آیا لیزر کم توان سبب عود بدخیمی خواهد شد یا نه، مطالعه حاضر انجام خواهد شد.

مجری: شیوا شیرازیان
سال شروع: 1396
وضعیت طرح: بایگانی شده دانشکده/مرکز (طرح)
  • گروه خبری : کارشناس طرح ها,طرح های پژوهشی
  • کد خبر : 257527
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه