03 آذر 1403
EN
logo

دانشگاه علوم پزشکی تهران

مرکز تحقیقات جراحی های فک و صورت

  • تاریخ انتشار : 1402/11/04 - 11:05
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 13
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

مقایسه تاثیر سه داروی آسپرین،متفورمین و پروپرانولول بر روی پرولیفراسیون و توانایی متاستاز سلول های SCC دهانی (oral SCC) در محیط کشت سلول

خلاصه ضرورت اجرای طرح


سرطان یکی از مشکلات اساسی سلامت جامعه و یکی از علل مهم مرگ و میر در سراسر دنیا ودر کشورهایی با هر سطح توسعه می باشد، به طوری که حدود ۱۶% از موارد مرگ و میر در هر سال به مجموع انواع سرطانها نسبت داده می شود. همزمان با پیشرفت در مراقبتهای پزشکی و سلامت، افزایش طول عمر و تغییر در سبک زندگی (Life Style)، شیوع کنسر و مرگ و میر ناشی از آن ظرف ۵۰ سال گذشته افزایش یافته است. سرطان های حفره دهان در حدود ۲% از تمامی موارد سرطان را تشکیل داده و در مردان شایع ترند که این امر به رفتارهای خطرسازی نظیر مصرف تنباکو و الکل نسبت داده می شود. شیوع سرطانهای دهان با افزایش سن بیشتر شده و معمولاً در افراد بالاتر از ۵۰ سال اتفاق می افتد. مصرف دخانیات مهمترین عامل مرگ و میر ناشی از سرطانهای حفره دهان محسوب می گردد.
Survival Rate ۵ ساله برای سرطانهای حفره دهان و زبان حدود ۶۰–۵۰ % می باشد که این میزان از سال ۱۹۸۵ تغییرات چندانی را نشان نداده است. سرطان دهان یک بیماری مولتی فاکتوریال است که risk factor های آن به دو دسته قابل اصلاح و غیر قابل اصلاح تقسیم می شود. از میان ریسک فاکتورهای قابل اصلاح مهمترین عوامل شامل مصرف تنباکو، مصرف بیش از حد الکل و betel quid می باشد. هر یک از این عوامل می تواند به صورت مستقل و یا به صورت هم افزا (سینرژتیک) با سایر فاکتورها عمل نماید. دیگر risk factor شایع برای سرطانهای حفره دهان عفونت با ویروس HPV است. اجتناب از موارد فوق تا حدود زیادی سبب پیشگیری از ابتلا به سرطانهای دهان خواهد شد. براساس مطالعات حداقل از سرطانهای دهان می توانند با حذف تنباکو و کاهش مصرف الکل حذف شوند. از دیگر عواملی که می تواند فرد را مستعد ابتلا به سرطان نماید، کمبود آنتی اکسیدانها در رژیم غذایی روزانه است. بر همین اساس می توان اجتناب از مصرف بیش از حد چربی ها، فعالیت فیزیکی متوسط، مصرف آنتی اکسیدانهایی نظیر ویتامین C، ویتامین E و سلنیوم را رویکردی پیشگیرانه جهت ممانعت از ابتلاء به سرطان در نظر گرفت.
یکی از راه های پیشگیری از سرطان که در سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته است استفاده از گروه های دارویی گوناگون جهت جلوگیری از ایجاد سرطانهای مختلف می باشد. نکته جالب توجه این است که بسیاری از این داروها به صورت رایج و جهت درمان بیماری های بسیار شایعی نظیر دیابت، فشار خون و ... مورد استفاده قرار می گیرند و استفاده از آنها جهت پیشگیری از سرطانها به صورت Off - label می باشد.از جمله داروهایی که جهت پیشگیری از سرطان مورد مطالعه قرار گرفته اند می توان به داروهای گروه NSAID و آسپرین، آنتاگونیستهای گیرنده B آدرنرژیک (به ویژه پروپرآنولول) و متفورمین اشاره نمود.
با توجّه به اهمّیت پیشگیری از سرطان های حفره دهان در سنین پس از میانسالی، همچنین با توجه به فقدان مطالعات کافی بر روی اثرات این داروها بر سرطان های دهان (در مقایسه با سایر سرطانها) لزوم انجام چنین مطالعه ای ضروری به نظر می رسد. به ویژه آن که شمار زیادی از افراد کهنسال جهت درمان بیماری های زمینه ای شایعی نظیر عوارض قلبی- عروقی و دیابت به طور معمول از این داروها استفاده می نمایند و بدین ترتیب مداخلات دارویی جهت کنترل و پیشگیری از سرطانهای دهان نیازمند افزایش یا تغییر عمده در رژیم دارویی این بیماران نخواهد بود.
سال شروع: 1397
وضعیت طرح: بایگانی شده دانشکده/مرکز (طرح)
  • گروه خبری : کارشناس طرح ها,طرح های پژوهشی
  • کد خبر : 257534
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه