01 آذر 1403
EN
logo

دانشگاه علوم پزشکی تهران

مرکز تحقیقات جراحی های فک و صورت

  • تاریخ انتشار : 1402/11/01 - 10:43
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 6
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تعیین ارتباط بین دندان مولر دوم شیری بعنوان شاخص بالینی رشد با شاخص های رادیوگرافیک رشد در بیماران مراجعه کننده به کلینیک ارتوپدی بیمارستان امام خمینی ره

خلاصه ضرورت اجرای طرح


با آگاهی از چگونگی روند رشد اسکلتودنتال در کودکان و در صورت امکان هدایت رشد در مسیر صحیح خود ممکن است بتوان از بروز یا شدت بروز ناهنجاریهای پیشرفته اسکلتالی ودنتالی پیشگیری کرد. تعیین میزان رشد باقیمانده در دستیابی به این هدف بسیار حائز اهمیت است. در طرح درمان ارتوپدی و ارتودنسی تشخیص پتانسیل باقیمانده رشد اسکلتودنتالی آینده بیمار برای دستیابی به فرم ایده آل و ثبات درمانهای انجام شده الزامی است. (۱) با توجه به اینکه شاخص های تکامل و بلوغ اسکلتال در ارتباط بسیار نزدیکی با اتفاقات رشدی دوران بلوغ و یا بعد از زمان بلوغ نزدیک هستند، از این شاخص ها می توان برای پیشگویی جهش رشدی که دارای ارزش بسیار بالایی می باشد استفاده کرد. (۲) استفاده از سن استخوانی بدست آمده از رادیو گرافی های مچ دست جهت طرح ریزی مراحل مختلف درمان ارتودنسی که در اوج رشد و بلوغ دیده می شود بسیار مورد توجه بوده و در بعضی موارد کمک کننده است. احتمالاٌ بلوغ اسکلتال مهم ترین جزء کار کلینیکی است که البته در ارتباط بسیار نزدیکی با بلوغ جنسی و سوماتیک قرار دارد. نقش مداخله گر بعضی از درمان های ارتودنسی ارتوپدی در تشخیص و حذف بی نظمی و نامنظمی های کمپلکس دنتوفشیال و اسکلتال بسیار مهم است. (۳)
Pgs یک دوره سودمند برای انواع مشخصی از درمان های ارتودنتیک و ارتوپدیک می باشد و باید در طرح درمان در نظر گرفته شود. به علت تنوعات فردی در زمان pgs سن شناسنامه ای نمی تواند بیانگر growth spurt باشد. (۴و۵) در نهایت باید گفت: در علم ارتودنسی ارتوپد، هدایت رشد و نمو فک و صورت و کمپلکس اسکلتال جهت پیشگیری از مراحل پیچیده تر و مشکل تر درمان های طولانی مدت ارتودنسی اهمیت ویژه ای پیدا می کند و جهت نیل به این هدف وجود درک صحیح از مراحل و زمان های بروز جهش های رشدی و میزان رشد باقیمانده الزامی خواهد بود. به همین منظور تلاش شده روشی اتخاذ گردد که با حداقل تعداد رادیوگرافی و به ساده ترین نحو بتوان این پیش بینی را عملی ساخت بطور معمول رادیوگرافی های مچ دست، داخل و خارج دهانی بنابه روش مورد انتخاب پزشک معالج تهیه و مورد مطالعه قرار می گیرد و در نتیجه با توجه به مشکلات موجود همواره وجود یک شاخص کلینیکی به علت راحتی و در دسترس بودن آن مورد نیاز بوده است. حال در صورت وجود ارتباط معنی دار بین دندان های شیری باقیمانده در دهان در مرحله transitional dentition و باقیمانده رشد صرفاٌ با معاینه کلینیکی می توان هزینه، میزان دوز اشعه دریافتی کودک و اتلاف وقت بیمار و دندانپزشک را کاهش داده و آن را به حداقل رسانید ،لذا بر ان شدیم تا دراین مطالعه به بررسی بررسی ارتباط بین دندان مولر دوم شیری بعنوان شاخص بالینی رشد با شاخصهای رادیوگرافیک رشد در بیماران مراجعه کننده به کلینیک ارتوپدی بیمارستان امام خمینی ره بپردازیم.

سال شروع: 1394
وضعیت طرح: بایگانی شده دانشکده/مرکز (طرح)

  • گروه خبری : کارشناس طرح ها,طرح های پژوهشی
  • کد خبر : 257153
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه