29 دی 1403
logo

دانشگاه علوم پزشکی تهران

مرکز تحقیقات جراحی های فک و صورت

  • تاریخ انتشار : 1402/11/01 - 10:59
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 14
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

طراحی مدل سه بعدی کارسینومای سلول سنگفرشی دهان و مطالعه ارتباط بنیادینگی سلولهای سرطانی با بیان فاکتورهای مهار کننده ایمنی C4BPوCFH و درمان آن

خلاصه ضرورت اجرای طرح


کارسینومای سلول سنگفرشی دهان شایعترین تومور سر و گردن و ششمین تومور شایع در دنیاست. بسیار عود کننده و دارای پیش آگهی نامطلوبی است. تحقیقات بسیاری در زمینه درمان و افزایش پیش آگهی این سرطان انجام میشود. با توجه به ماهیت سه بعدی انواع تومورها نتایج حاصل از مطالعات در محیطهای دو بعدی دارای نارسایی و متفاوت از واقعیت خواهد بود لذا جدیدترین مطالعات به دنبال شبیه سازی تومورها به شکل سه بعدی هستند. یکی از بهترین مدلهای سه بعدی در این راستا استفاده از بافت سلول زدایی شده مشابه با منشا تومور و کشت سه بعدی سلولهای توموری در داربست سلول زدایی شده است. از طرفی جدیدترین یافته ها در سرطان نشان می دهند که مقاومت و عود یک سرطان مربوط به حضور سلول های بنیادی سرطانی در آن تومور است که مسوول ایجاد و حفظ جمعیت سلولهای سرطانی و بسیار مقاوم به انواع درمانها هستند. این تئوری نیز مطرح است که سلولهای سرطانی با تولید عوامل مهار کننده ایمنی مانند CFH از دسترس سیستم ایمنی فرار می کنند.
اما تاکنون مطالعه ای برای بررسی ارتباط تولید عوامل مهار کننده ایمنی و فراوانی سلولهای بنیادی سرطانی در یک تومور انجام نشده است. فرضیه این مطالعه این است که تولید این عوامل مهاری توسط سلولهای بنیادی سرطانی صورت میگیرد. برای بررسی و اثبات این فرضیه از مدل سه بعدی تومور کارسینومای سنگفرشی دهان در بافت سلول زدایی شده پوست استفاده خواهیم کرد. سپس با استفاده از داروی Avastin مقاومت دارویی سلولهای سرطانی، فراوانی سلولهای بنیادی سرطانی و میزان بیان عوامل مهارکننده ایمنی را در محیط دو و سه بعدبررسی میکنیم.
سال شروع: 1395
وضعیت طرح: بایگانی شده دانشکده/مرکز (طرح)
  • گروه خبری : کارشناس طرح ها,طرح های پژوهشی
  • کد خبر : 257170
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه